AKKURAT SOM SÆLERNE


AKKURAT SOM SÆLERNE
 af Valdemar Kjærulff er en digtsamling, der kredser om individets placering i en uoverskuelig verdenssituation. Her er små intime øjeblikke, uskyldige hverdagsindkøb og solens pacificerende varme dybt sammenspundet med klimaforandringernes udvikling. Alligevel formår jeg’et at skabe små bobler, hvori det er muligt at trække vejret.

I disse bobler mærker jeg’et ikke de faretruende forandringer, men ligger bare dér, akkurat som sælerne. Mod nyhedernes og virkelighedens kolde økse brister dog alle bobler: 

Vi sidder i sofaerne / og følger med i nyhederne / da man vælger at informere os om / at man har ryddet hele Amazonjunglen / det er i allerhøjeste grad spændende tider

Her er hvad der skete: / følelsen af hengivelse kom for tæt på / og folk smed deres panser / de rasede og græd / mod den døende himmel / og øksen gled koldt / langs kontinentets overflade

AKKURAT SOM SÆLERNE er også et formeksperiment, der opløser både individet og grænsen mellem individer og grupper. Jeg’et består af jeg’er, vi er både de mange og de få. Kjærulff siger selv om digtene: ”Du kan læse dem og bruge dem til, hvad du vil”. Denne tilgang mærkes også i selve digtsamlingen, hvor læseren blandt andet bliver opfordret til selv at bidrage til samlingen.

Valdemar Kjærulff (f. 1995) har tidligere medvirket på digterantologien AFLØBSRENS og rejsedigtsamlingen AMERIKA18, begge udgivet på forlaget Emeritus. AKKURAT SOM SÆLERNE er hans første selvstændige digtsamling. Han bor i København, hvor han læser dansk og engelsk på Københavns Universitet med et tiltagende fokus på økokritik og klimalitteratur.

Denne udgivelse er trykt og produceret på genbrugspapir hos trykkeriet Ecograf.


AKKURAT SOM SÆLERNE
udkommer over hele landet den 23. november 2020.

Pris: DKK 139,95