Udgivelsesreception for Veni Veni Veni

Tusind tak til alle jer, der kom til reception for Harald Toksværds debutroman VENI VENI VENI d. 1/10 2020. Tak til Galleri Kant for at låne os deres lokaler. Aftenen bød på et oplæg om bogen fra digter Valdemar Kjærulff og introduktion til og oplæsning fra værket ved forfatteren selv med musikalsk akkompagnement ved Kristoffer Winther. 

OM BOGEN: 

Noget giver genlyd over hustagene. Stilheden flænges i to. Det lyder som gevær-ild. Rytmisk, i korte, afmålte stød. I et øjeblik drives jeg mod revolutionen. Blodet, der flyder i gaderne. Gnisnende tænder. Følelsernes opdragelse.

Den unge H finder sig selv i Paris, i hale-enden af en lang og målløs rejse-for-rejsens skyld, i et desperat forsøg på at finde mening med tilværelsen. Fanget imellem forliste kærlighedsforhold, han ikke kan forløse, tidens kriser, som han ingen rolle spiller i, og en patologisk besættelse af kontinentets floder, driver han rundt som en søvngænger uden kontakt til sig selv eller omverdenen. I ni dage søger han, på jagt efter ingenting, og finder det til sidst.
Den parisiske dannelsesroman er én af de forrige århundreders grundmyter – den unge, pengeløse digter rejser til Paris, Europas bankende hjerte, for at finde kærligheden, sin kunst og sig selv. VENI VENI VENI er, som rejseroman, generationsroman og psykologisk roman, ment som genrens nådestød.

OM FORFATTEREN:
Harald Toksværd (f. 1997) er fra København og har begået sig som digter, folk-musiker, post-punk-forsanger, offentlig provokatør, aktivist og beskidt blaffer under talrige pseudonymer og udklædninger. Han har desuden læst Religionsvidenskab ved Københavns Universitet. VENI VENI VENI er hans debutroman.

 

Fotografier af Cecilie Sund     

 

Læs mere om VENI VENI VENI