Udgivelsesreception for Ground Zero


Tusind tak til dem, der kom til reception for Steffen Baunbæks nye nær-apokalyptiske digtsamling GROUND ZERO, og tak til Sorte René for at lægge (værts)hus til.

OM BOGEN:
Steffen Baunbæks GROUND ZERO er bind III i den trilogi, han påbegyndte i 2012 med debutsamlingen Picnic i Hiroshima. En meditation over de psykologiske følgevirkninger af en opvækst i atombombens skygge, som de viser sig i henholdsvis ungdommen, voksenlivet og alderdommen.
Med GROUND ZERO er man kommet til livets afsluttende kapitel, hvor nye generationer - stik imod prognoserne - står klar til at tage over med deres digitale dagsordener, og der er rigeligt med tid til at filosofere over revolutioner, som blev aflyst, ambitioner, der viste sig ligegyldige, og teknologiske fremskridt, der som sædvanlig ikke førte lykken med sig. Men også tid til at længes efter foreningen med den endnu frugtbare jord og sin skaber, som måske ikke er af typen, der lytter til bønner og udviser nåde, men trods alt er kommet tættere på end nogensinde før. GROUND ZERO er historien om en tom sjæl, der alligevel på falderebet folder sig ud for at modtage lyset. Og ender med at sætte frø.


Fotografier af Clara Karen Stenkjær     


Læs mere om GROUND ZERO