Om forlaget Emeritus

Forlagets mission

EMERITUS blev stiftet i 2014 og vores mission er simpel og uden prætentioner. Vi udgiver kvalitetslitteratur med særlig fokus på de profiler, den poesi og de fortællinger, der ikke normalt er plads til på den etablerede scene. Specielt er vi dedikerede til poesien, der i vores øjne er blevet underprioriteret alt for længe.

I EMERITUS gør vi en dyd ud af at arbejde helt tæt med lyrikere, forfattere, illustratorer, oversættere, grafikere, layout'ere, fotografer og trykkere, således at vi sammen kan bringe de bedste resultater - og de bedste bøger - til verden. Vi brænder for det, vi gør, og vi gør det fordi, vi ikke kan lade være.

 

Visioner for fremtiden

EMERITUS stræber efter at bringe den danske poesi ud internationalt. Vi udgiver lige nu poesi på engelsk og i løbet af næste år kommer vore udgivelser på fransk. Derefter ligger der tyske udgivelser i støbeskeen. Vi vil desuden udvide vores genre-repertoire, så alt lige fra tegneserier til faglitteratur vil være at finde hos os.

Kontakt os her.

 

Myten om EMERITUS' oprindelse

Historien gaar saaledes, at Forlæggeren, der endnu ikke var Forlægger, skulle passe en Kammerat. Kammeraten var Kjørestolsbruger og havde altid været det, og Forlæggeren, der endnu ikke var Forlægger, hjalp med hans Gjøren og Laden fra Dag til Dag. Af samme Grund tilbragte de selvfølgelig megen Tid sammen de to - og snakkede om stort og smaat. Og Kammeraten sagde altid saa underholdende Ting, og fortalte saa skjønne Historier, og Forlæggeren, der endnu ikke var Forlægger, glædede sig altid til at skulle høre Kammeraten fortælle mere.

En Dag sagde Forlæggeren, der endnu ikke var Forlægger, saa til Kammeraten, at han hellere maatte skrive en Bog, med alle de skjønne Historier. Men Kammeraten havde altid faaet at vide, at siden han var syg, kunne han nok ingenting, og da slet ikke noget saa fint som at skrive en Bog. Og hvem skulle i øvrigt ogsaa være Forlægger for saadan en Bog?

Da sagde Forlæggeren, der endnu ikke var Forlægger, at hvis ikke der var andre, der ville være hans Forlægger, saa ville han da gjerne være hans Forlægger. Og saadan gik det til: Forlæggeren blev Forlægger, Kammeraten blev Forfatter - og som man kan se - eksisterer Forlaget endnu.