REJSENS FARVER

REJSENS FARVER af Poul Lynggaard Damgaard er en drømmende og surrealistisk digtsamling, der med et omnipotent eller ligefrem megalomanisk digterjeg vender op og ned på, hvad der er virkeligt og muligt. Inde og ude flyder sammen, størrelsesforhold bliver ophævet og metaforer virkeliggøres. Det er en kaotisk og uigennemskuelig verden, hvor kærlighed og samhørighed, samt naturens skønhed synes at være de eneste holdepunkter.

Solen er min skulder der ligger under for verden. // Jeg møder gerne op som dit fravær. Månen er min // skulder der dukker op skinnende som silke i mine // ord der efterlades på græsset ved dig.

Digtene viser solsystemets nervebaner bag øjenlåg, fører læseren med ud i den dybeste skov og gennem buskene til duets indre begyndelsesbogstav.

Ingen // af mine venner gror så langsomt // som du op ad muren // i en farve // der følger med.

De abstrakte illustrationer, der figurerer i denne digtsamling, er ligeledes Damgaards værk. De formår at føje en ekstra dimension til hans skrivning og bevidner samtidig hans skarpe øje og streg.

Denne udgivelse er trykt og produceret på genbrugspapir hos trykkeriet Ecograf.

Poul Lynggaard Damgaard (f. 1977) dansk billedkunstlærer fra Skårup Seminarium 2004. Professionsbachelor som Pædagog, Aarhus, 2017. Har arbejdet som øskolelærer på henholdsvis Tunø og Samsø. I dag bosat i Aarhus.

Han har siden 2012 været tilknyttet Aarhus Litteraturcenter samt Det Danske Forfatter- & Oversættercenter. I hele perioden har han været en del af skrivegrupperne fra deres start på Godsbanen, Aarhus. Han er medlem af Dansk Forfatterforening, herunder styrelsesmedlem i Lyrikgruppen.

Som oplæser har han været med i dannelsen af Litterær Lounge, der står bag levende litteraturarrangementer i Aarhus, og har endvidere været inviteret til internationale poesifestivaller såsom "Orpheus 2018" i Plovdiv, Bulgarien, hvor han blev tildelt prisen "The Lyre of Orpheus". Af danske festivaler kan nævnes f.eks Slagtryk Festival, Vild med ORD - Aarhus Litteraturfestival, LiteratureXchange og Ordkraft.

Damgaard har adskillige digtsamlinger bag sig og medvirker ligeledes på en lang række digterantologier. Hans digte er yderligere trykt i flere skandinaviske og amerikanske tidsskrifter. REJSENS FARVER er hans første digtsamling på forlaget Emeritus.

REJSENS FARVER udkommer den 30. november 2020.

Pris: DKK 179,95

Kan forudbestilles her. Hvis man bestiller senest den 27. november, modtager man den på udgivelsesdagen.